Vad är multipel skleros, MS?

  • Skriv ut
  • Larger Smaller

    Teckenstorlek

  • Uppdaterad : 2014-04-01

Multipel Skleros eller MS är en kronisk sjukdom som drabbar människor olika hårt och på olika sätt. Vissa kan leva utan symtom och med hög livskvalitet under långa tider, medan andra behöver mer hjälp i sitt dagliga liv. Den goda nyheten är att det idag finns bra möjligheter att hålla sjukdomen stången med hjälp av sjukdomsmodifierande läkemedel, så kallade bromsmediciner. Här kan du läsa mer om sjukdomen MS. Du hittar information om symtom vid MS och hur de uppkommer, hur man behandlar MS och vilka resurser som finns i samhället.

Tipsa en vän!

Tipsa en vän om denna sida!

SPIRIT – Lev bättre med MS

Nu finns ett web-baserat självhjälpsprogram för dig som lever med MS. Genom positiv psykologi kan SPIRIT lära dig övningar och tekniker för att utmana negativa tankemönster och reducera stress. SPIRIT är kostnadsfritt och helt utan reklam.

Läs mer här

Inloggning och start av SPIRIT

Diagnostisera MS

Man får ofta ställa in sig på att en MS-utredning tar tid; en rad prover ska tas och tester utföras. För många kan denna väntan kännas jobbig.

Läs mer om hur man diagnostiserar MS

Nyheter inom MS-området

MS-fonden

MS-fondens uppgift är att skapa ekonomiska möjligheter för den som lever med MS att få stöd till rehabilitering och hjälpmedel som gör det möjligt att fortsätta arbeta och leva ett socialt liv med hög livskvalitet.
Läs mer på MS-fondens hemsida