Läsning

Kvinna som läser en bok - läsning

 Veckans utmaning • Utmaning

Läs!

Din utmaning är att läsa i 30 minuter varje dag i en vecka.

Läsning är ett härligt sätt att stänga av och fly verkligheten en stund. Det har också visats att läsning förbättrar minnet och minskar stress.

Sex sätt att läsa fler böcker

Även om du tycker om att läsa är det ibland svårt att hitta tid eller så är det lätt hänt att hamna i TV-soffan i stället. Här kommer några tips om du vill försöka läsa mer:

  1. Skapa en läsvänlig plats – se till att det är bekvämt med bra belysning och plocka bort allt som kan distrahera dig
  2. Ta med din bok överallt – så fort du får lite tid över, om tåget är försenat eller om du väntar på någon, kan du läsa lite
  3. Fortsätt inte med en bok du inte tycker är bra – då är det lätt hänt att du börjar göra något annat som du tycker är roligare!
  4. Lyssna på böcker – ljudböcker kan vara en bra lösning om det är svårt att få tid över att att läsa. Lyssna under tiden du tränar eller när du städar eller påtar i trädgården
  5. Prova en ny genre – läs fler olika sorters böcker genom att prova en ny genre, det kan också vara ett bra sätt att stimulera hjärnan!
  6. Gå med i en bokklubb – eller starta en egen med dina vänner. Det kan göra att du känner dig mer motiverad att läsa samtidigt som det ger bra tillfällen att umgås med dina vänner

Behöver du ett boktips?

Kika runt lite på ditt närmsta bibliotek, biblioteket.se, be dina vänner att rekommendera sina tre bästa böcker eller gå med i en bokklubb!

Notera digitalt eller på papper när du har genomfört dagens utmaning och belöna dig själv när veckan är slut, även om det är en onsdag!

» Ladda ner dokumentet "Registrera dina framsteg.pdf"