Leva med MS

Närståendes perspektiv – Natalinas reflektioner

När Natalina blev diagnostiserad med multipel skleros, MS, så hade hon ingen kunskap om sjukdomen alls. Att få en autoimmun sjukdom är ett tungt besked och det är svårt att veta hur närstående ska bete sig förstås

Att leva med MS

Att bearbeta att Natalina fått en kronisk och autoimmun sjukdom är otroligt tungt och sorgset. MS går inte att bota ännu, men förloppet kan bromsas med hjälp av läkemedel. Natalina anser att hela familjen får MS – inte bara en som är drabbad, då alla påverkas.

För vem går pulsen upp?

Där började Mathias resa. En resa som innehöll kunskapstörst och sökande, som i sin tur ledde till en mängd insikter, och vidare till acceptans.

Hur jobbar du med MS?

Det Mathias menar med den frågan är två saker. Delar du din MS-historia med dina kollegor på jobbet, och hur jobbar du med dig själv i din MS?

På ruta noll i MS-diagnosen

Mathias resa började i april 2018 med ett envist dubbelseende som han tänkte skulle gå över av sig själv.

Introduktion till Mathias Ringblom

Mathias har varit en driven entreprenör ända sedan tonåren, och har alltid sett möjligheter före hinder. Genom åren har han idrottat på elitnivå, och på senare år alltid hållit sig i form genom långa löppass. 

Hemma träning med Jenny Ström

Här kommer 8 övningar som du kan göra hemma när det passar dig. Ett bra komplement till de gymövningar som finns i biblioteket här på sidan.

Motivation till motion och hälsa med Jenny Ström

Vad är hälsa och hur får du motivation till att röra på dig och motion?

Introduktion till Jenny Ström

Jenny Ström är en mångsidig individ – yogalärare, personlig tränare, entreprenör, förfatare och en mästare på at få folk at skratta med sina stand-up-inslag.