Stärk ditt självförtroende

Alla kan ha dåliga dagar men ett dåligt självförtroende kan få dig att känna dig osäker och omotiverad. Genom att stärka ditt självförtroende blir det lättare att våga starta resan mot förändring. Och det finns några saker du själv kan göra och hur du kan tänka för att stärka ditt självförtroende

Bygg upp ditt självförtroende

Gör din grej

Det är ingen idé att jämföra sig med andra. För i sanningens namn har du inte heller någon aning om vad de går igenom. Fokusera på dina egna bedrifter utan att jämföra dem mot  någon annans.

Var snäll mot dig själv

Den där lilla rösten i huvudet som ibland trycker ner oss kan vara starkare än vi tror. Utmana dina negativa tankar och försök vara snällare mot dig själv. Tänk på hur du istället skulle prata med en kompis, säkert skulle du vara schysstare då.

Rör på dig

Träning är ett jättebra sätt att stärka motivationen. I träningen kan du också sätt upp mål och bygga ditt självförtroende. Genom att träna släpper kroppen också ifrån sig endorfiner, kroppens egna lyckohormoner.

Alla gör misstag

Det är av våra misstag som vi lär oss. Så var inte för hård mot dig själv utan se misstaget som en möjlighet att utvecklas.

Fokusera på det du kan förändra

Det är lätt att hänga upp sig på allt som man inte kan göra och som är utanför ens kontroll, men det hjälper ingen. Fokusera istället på det du kan förändra.

Gör saker du gillar

Genom att tillbringa mer tid åt att göra saker man gillar så brukar man bli en mer positiv person. Försök att planera in lite tid för dig själv varje dag. Oavsett om det är att läsa en bok, baka, eller bara softa på soffan så är det en välinvesterad stund för ditt välbefinnande.

Fira de små vinsterna

Du kom i tid till jobbet i morse. Check! Du kokade äggen precis perfekt. Applåder! Fira de små vinsterna i vardagen för att börja se saker från den ljusa sidan. Du lyckas säkert med mycket fler saker än du misslyckas.

Var snäll

Genom att vara schysst och generös mot andra människor mår vi själva också bättre.

Omge dig med en personlig hejarklack

Häng med personer som får dig att må bra och känna dig nöjd med dig själv och undvik de som sätter igång ett negativt tänkande.

GZSE.MS.17.10.0157t, sept 2019