Skriva dagbok

	Person som har börjat skriva dagbok

 Veckans utmaning • Utmaning

Din utmaning är att skriva dagbok, en anteckning varje dag i en vecka. 

Försök att skriva ned hur du känner, vad du har gjort under dagen och vad du har lärt dig. Att skriva ned tankar och känslor kan vara terapeutiskt och kan hjälpa dig att själv förstå dem bättre. 

Oavsett om du vill skriva ned vad du gjort eller om du bara vill uttrycka dina känslor finns det flera olika sätt att skriva dagbok på. 

Exempel på sätt att skriva dagbok

  • Anteckningsböcker – att använda en hederlig penna och på papper skriva ned tankar och känslor är ett bra sätt om du vill hålla dem för dig själv.
  • Antecknings- och dagboksappar – oftast har du troligen din telefon med dig så det kan vara lättare att skriva ned saker i en app.
  • Blogga – detta kan vara ett bra sätt att dela med dig av dina erfarenheter och samtidigt hjälpa andra.
     

Här får du några tips om hur du kan hålla dig motiverad och fortsätta skriva dagbok:

  • Begränsa tiden – undvik att bli uttråkad genom att bara ge dig själv 10 minuter varje dag för att skriva dagens anteckning
  • Det behöver inte bli ett mästerverk – vissa dagar kanske du inte har så mycket att skriva eller så har dagen varit trist, men ju vanare du blir att skriva ned dina tankar desto lättare kommer du att märka att det är att skriva ned detaljer och få mer idéer
  • Samla på saker – spara på saker du stöter på i vardagen; på det sättet kan din dagbok bli mer lik en scrapbook, vilket kan göra den roligare att titta i
     

Notera digitalt eller på papper när du har genomfört dagens utmaning och belöna dig själv när veckan är slut, även om det är en onsdag!

» Ladda ner dokumentet "Registrera dina framsteg.pdf"

SKRIV!
Antar du veckans utmaning? Att skriva dagbok?