Yoga

Yoga, tjej utför veckans utmaning

 Veckans utmaning​​​​​​​ • Utmaning

Kom igång med yoga

Katten, hunden, solhälsningen, det är olika yogaställningar. Din utmaning är att utöva yoga i 15 minuter varje dag under en vecka.

"Yoga lär oss att bota vad som inte behöver uthärdas och uthärda vad som inte kan botas."

- B.K.S. Iyengar, grundaren av Iyengar Yoga. 

Varje yogaställning är utformad för att stärka kroppens leder, muskler, uppbyggnad och funktion. Varje ställning kan modifieras och kan göras i olika positioner – stående, sittande i en stol eller liggande. 

En viktig aspekt med yoga är att du fokuserar ditt medvetande, på andningen, eftersom det hjälper dig att känna dig lugnare och låter kroppen slappna av. Du kan delta i en yogaklass och träffa nya människor eller så kan du enkelt utöva yoga hemma. Varför inte titta på en yogavideo på YouTube för att få lite inspiration och be en vän att göra det tillsammans med dig. 

Kom bara ihåg att göra det som känns bekvämt och undvik att pressa dig för hårt. Det är dessutom bäst att du talar med din läkare eller MS-sjuksköterska innan du provar en ny träningsform. 

Börja yoga!

Notera digitalt eller på papper när du har genomfört dagens utmaning och belöna dig själv när veckan är slut, även om det är en onsdag!

» Ladda ner dokumentet "Registrera dina framsteg.pdf"

YOGA
Antar du veckans utmaning? Att testa på Yoga.