Följ med till MS-kliniken

Läkare med ms-patient

Ibland är det skönt att inte vara ensam under en konsultation på MS-kliniken, och därför kan det som förälder vara en bra idé att erbjuda sig att gå till MS-kliniken både som stöd för ditt MS-drabbade barn, men också för ens egen skull.

Särskilt i början kan det vara en bra idé för föräldrar att erbjuda sig att gå till konsultationerna med neurologen, men det är naturligtvis en förutsättning att din dotter eller son med MS vill ha det.

Detta ger dig som förälder möjlighet att ställa frågor till neurologen. Kanske finns det andra saker som du har frågor om eller funderingar kring än det som ditt barn med MS ska fråga om. Det är viktigt att få svar på de frågor som gör dig osäker så att du bättre kan förstå symptomen och dess konsekvenser.

Inför besöket hos neurologen kan det vara en bra idé att förbereda en rad frågor och funderingar som du tänker ställa till läkaren eller sköterskan. Sen kan det även vara bra att anteckna de svar du får så att ni tillsammans med den MS-drabbade kan diskutera dem vid hemkomst.

MAT-SE-2300883, v03, 26 Dec 2023

Relaterat


Kvinna som skriver om att få diagnosen MS

De första 5 fakta du behöver känna till om MS

Det kan vara en stor omställning att få diagnosen MS. Vi har bett andra som har MS att beskriva hur de klarade den första fasen i sitt liv med MS.

När ska man börja behandla MS?

När ska man börja behandla MS?

Det är alltid bra att ligga steget före MS. Läs mer om fördelarna med att påbörja behandling tidigt här.

Översikt av behandlingsalternativ vid MS

Översikt av behandlingsalternativ vid MS

Behandlingsmålen är olika för varje person. Lär dig mer om olika saker som man behöver ta hänsyn till här.